Arnhem

Burgers Zoo en Safaripark

Natuurliefhebbers en dierenliefhebbers vinden hun paradijs in Koninklijke Burgers' Zoo, gelegen in Arnhem, Nederland. Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1913, heeft deze dierentuin zich ontwikkeld van een bescheiden privécollectie tot een van de meest indrukwekkende en geavanceerde dierenparken in Europa.

Een van de opvallende kenmerken van Burgers' Zoo is de manier waarop het park is opgedeeld in verschillende zones die diverse dieren en habitats vertegenwoordigen. Van de weidse Ocean met zijn imposante haaien en schildpadden tot het exotische Bush, dat het weelderige tropische regenwoud nabootst, elke zone biedt een fascinerende kijk op de wereld van dieren en hun natuurlijke omgeving.

Het Ocean-gebied is een absolute must-see, met zijn uitgestrekte aquariumcomplex dat een verbluffende onderwaterwereld herbergt. Bezoekers kunnen hier oog in oog komen te staan met majestueuze zeecreatures en een dieper begrip krijgen van het leven onder de golven.

Burgers' Zoo is echter meer dan alleen een plek om dieren te bewonderen. Het park heeft ook een sterke focus op educatie en onderzoek, wat blijkt uit de betrokkenheid bij tal van wetenschappelijke projecten en conservatie-inspanningen. Dit draagt bij aan het behoud van bedreigde diersoorten en draagt bij aan wereldwijde natuurbescherming.

Voor wie op zoek is naar wat meer actie en avontuur, biedt Burgers' Zoo ook enkele spannende elementen, waaronder klimroutes, een reuzenglijbaan en een touwbrug die hoog boven delen van het park slingert.

Wat de bezoekerservaring betreft, heeft het park een doel om een zo natuurlijk mogelijke omgeving te creëren. Bezoekers kunnen vaak dieren observeren zonder duidelijke barrières, waardoor het lijkt alsof ze zich midden in de leefomgeving van de dieren bevinden.

Burgers' Zoo is niet alleen een plek voor entertainment, maar ook een essentiële instelling voor natuureducatie en het behoud van biodiversiteit. Het is een plek waar mensen zich kunnen verwonderen, leren en zich betrokken kunnen voelen bij de pracht van de natuur!

  • Reserveer hier uw bezoek!