Arnhem

Gelredome

Het Gelredome in Arnhem is een iconisch multifunctioneel stadion dat internationale bekendheid heeft verworven. Geopend in 1998, dient het als de thuisbasis voor de voetbalclub Vitesse en biedt het een podium voor grote sportevenementen, concerten, beurzen en andere entertainmentactiviteiten.

Een opvallend kenmerk van het Gelredome is het unieke ontwerp. Het stadion heeft een opblaasbaar dak dat kan worden opgeblazen en neergelaten, afhankelijk van de weersomstandigheden en het soort evenement. Hierdoor is het Gelredome het eerste stadion ter wereld met een volledig airconditioningsysteem, waardoor het geschikt is voor diverse evenementen gedurende het hele jaar.

Voor sportliefhebbers biedt het Gelredome een uitstekende sfeer tijdens voetbalwedstrijden. De tribunes zijn ontworpen om een optimale kijkervaring te bieden, of het nu gaat om een competitiewedstrijd van Vitesse of een internationale voetbalwedstrijd. De akoestiek en het ontwerp van het stadion zorgen ervoor dat de aanmoedigingen van fans luid en duidelijk te horen zijn, wat bijdraagt aan de opwinding van de wedstrijd.

Naast voetbalwedstrijden is het Gelredome een toplocatie voor liveconcerten en evenementen. Met een enorme capaciteit kan het stadion duizenden bezoekers herbergen. Veel wereldberoemde artiesten hebben opgetreden in het Gelredome, van internationale popsterren tot bekende bands

Het Gelredome is ook gastheer voor beurzen, congressen en andere zakelijke evenementen. De veelzijdigheid van de locatie, gecombineerd met moderne faciliteiten en technologische voorzieningen, maakt het een aantrekkelijke keuze voor verschillende zakelijke bijeenkomsten en evenementen.

De ligging van het Gelredome in Arnhem maakt het goed bereikbaar met het openbaar vervoer en met de auto. Het heeft ruime parkeergelegenheid en is strategisch gelegen in het hart van Nederland, waardoor het een gemakkelijk te bereiken bestemming is voor bezoekers uit het hele land.

  • Bekijk hier de agenda